Kinderyoga bij TreeOfJoy is anders dan volwassen yoga. Wel komen alle yogavormen aan bod maar in een speelsere vorm. zoals de kinderzonnegroet, de dolfijn, de hond en ook childpose. Aangepast aan de belevingswereld van het kind. De treeofjoy kinderyoga is speelser en door deze combinatie kunnen kinderen leren om er langzaam achter te komen wie ze zijn. Vaak benoemen we de houdingen anders omdat ze in een thema verweven zijn.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het leren uiten van gevoelens. Het is niet altijd gemakkelijk om om te gaan met emoties. Dankzij yoga kunnen kinderen leren dit een betere plek te geven. En niks moet. Even heerlijk een uur zonder prestatie, en ‘zijn’ in het moment! Je leert bezig te zijn met ontdekken van je eigen ik en bewustwording van de kinderen erom heen. De kinderen werken met elkaar en individueel. Samenwerking is een belangrijk onderdeel. Geaccepteerd worden, samenspel én plezier zonder competitie.

Lestijden Kinder yoga:

In de eerste week van September starten de TreeOfJoy Kids Yogini’s lessen weer. Maandag 15.30-16.30u 6-8 jarigen. Van 16.45-17.45u 11-12 jaar. 20.00-21.00u voor de tieners. En op woensdag van 16.30-17.30u voor de yogini’s van 8-10 jaar… Inschrijven en informatie opvragen kan altijd.. 

10-rittenkaart: E 125,- (12 weken geldig)

Tarieven kinder yoga:

Je kunt ook kiezen voor 2 proeflessen voor E 20.

Betaling graag vooraf overmaken op rekeningnummer RABO NL69RABO0335588743 t.n.v. TreeOfJoy te Amsterdam. Graag de startdatum en naam van je kind erbij vermelden.

Kinderen leren door het beoefenen van yoga te luisteren naar hun lichaam, ze leren voelen doormiddel van ademhaling, krijgen meer  ze leren om te gaan met hun mogelijkheden maar ook met hun onmogelijkheden. En natuurlijk houdt yoga het lichaam soepel, versterkt het en voel je je er gezonder door.

4-7 jaar: Onze fantasie neemt ons in deze les mee op reis, vol met oefeningen om het lichaam te versterken en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Ook leren de kinderen bewust om te gaan met de ademhaling om daardoor beter te leren focussen en ontspannen. Kortom een gezonde basis voor de eerste jaren op de basisschool.

8-11 jaar: Samenwerken brengt kracht, vertrouwen en plezier met zich mee. Iedere klas biedt uitdagendere oefeningen waardoor de nadruk meer ligt op focus, coördinatie en flexibiliteit. We werken met deugden en affirmaties om zelfvertrouwen te ontwikkelen en leren te ontspannen door het beoefenen van meditatie en visualisatie.

12-14 jaar: Leuk! Yoga voor jou. Wil jij lekker bewegen en ook heerlijk ontspannen? Kom dan Yoga doen. We werken aan zelfvertrouwen dat je concentratie verbetert. We gaan lekker ontspannen en je leert inzien wat je voelt en waar jouw grenzen liggen. Na een uurtje yoga is je hoofd rustig, ben je toch vol energie en denk je weer lekker helder.

Lokatie: De yogalessen worden gegeven in Amsterdam-Zuid, op de Titiaanstraat (achter de Apollolaan, tussen Swift, Kindergarden en het Hilton).